Месец май е изпълнен с богата програма. На спортната площадка в СУ „Иван Вазов” ще се състои открития футболен турнир на малки вратички за фирмени, квартални и селски отбори. СК „Атлет” (Мездра) ще организира Лекоатлетически турнир за деца 1-4 клас – „Най-добрите”, ХК „Локомотив” подготвя турнир „Малките локомотиви”, а на изкуствения терен на стадион „Локомотив” ще се проведе Футболен турнир на Детските градини.

През летните месеци ШК „Локомотив” организира първенства за класически реален шахмат за ученици и градско първенство за мъже и жени. В селата Зверино и Игнатица ще се проведе „Лига на малки вратички”, организатор на която е ФК „Скала-2015” (Оселна-Зверино), а в местност „Родината” ще се състои Траялното състезание за средна скорост, организирано от клуб „Зверино 4х4 Екстрийм”.

През 2021 година, клубът по снукър ще проведе градско първенство – Пролет, Есен и открит турнир за Купата на Мездра.

Туристическото дружество в община Мездра организира покоряване на най-високия връх в Родопите - „Голям Перелик”. Изкачването на седмия по височина връх в страната е предвидено за месец юни.

През септември ще се състои мемориалният футболен турнир за деца „Семко Горанов”.

Спортната година за община Мездра ще завърши с Международния турнир по художествена гимнастика „Коледни звездички” , Открит коледен турнир по футбол на малки врати, Коледен турнир по шахмат – блиц и церемонията по награждаване на най-изявените спортисти – „Спортист на годината”.