Община Мездра е подала проектно предложение за обособяване на кът за игра чрез изграждане на детска площадка на площад „Македония“ (с бюджет 9 963,60 лв.), Кметство Лютиброд - за направата на кът за отдих и детски игри“ (10 000 лв.), Кметство Оселна за създаване на кът за отдих и развлечения (9 928,06 лв.), Кметство Ослен Криводол - за изграждане на детски център за екологично обучение и заздравяване на връзката дете-природа (9 954,50 лв.).

ПГ „Алеко Константинов“ кандидатства с проект „Спорт и екология в професионалното образование” (5 000 лв.), ДГ „Детелина“ - с проект за изграждане на комбинирано детско съоръжение, дървено влакче, градинска люлка и дъски за рисуване (4 996 лв.), ДГ „Мир“ - с проект за направата на две детски беседки и дървена влакова композиция с два вагона (5 000 лв.), а ДГ „Слънчице“ - с проект за изграждане на мини футболно игрище в двора на детското заведение (4 960 лв.).

Подадените 8 проектни предложения са на обща стойност приблизително 60 00 лв.

В тазгодишното издание на конкурса „Обичам природата - и аз участвам“ са подадени 1 649 проектни предложения с бенефициенти общини, кметства, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие/ Обединени детски комплекси.

Кои от тях ще бъдат одобрени за финансиране ще стане ясно до 26 февруари, когато ще бъдат обявени класираните проекти. Това ще стане на интернет страницата на ПУДООС: www.pudoos.bg, в раздела на кампанията „За чиста околна среда“.

През миналата година в община Мездра бяха реализирани четири проекта, финансирани със средства от конкурса „Обичам природата - и аз участвам“: на Кметство Игнатица - за създаване на зона за отдих и спорт до футболното игрище в селото, на Кметство Крета - за изграждане на детска площадка в района на оброк Св. Георги, на СУ „Св. Климент Охридски“ - с. Зверино - за направа на фитнес площадка на открито в двора на учебното заведение и на ДГ „Слънчице“ - за изграждане на съоръжения за игра във филиала на детското заведение в с. Дърманци.