В момента сградата на мездренската болница е в изключително лошо техническо състояние, което оказва изключително негативно влияние върху ежедневната работа на лечебното заведение, както и върху нормалната експлоатация на сградата, обитаването и ползването на помещенията, се казва в докладната, внесена за разглеждане в местния парламент от кмета Генади Събков. Поради износване на изолационни материали и комрометиране на довършителни работи като мазилки, шпакловки, дограми и др. се налага тяхната подмяна, както и извършването на текущ ремонт на обекта.

Проектът предвижда да се ремонтира покрива, частично да се подмени дограмата, да се ремонтира външната мазилка и пребоядиса фасадата на сградата, да се изградят козирки над централния и служебния входове на болницата и да се оформи паркинг за автомобили пред лечебното заведение.

Бюджетът на проекта е на обща стойност 130 000 лв. 52 хил. лв. от тях се предвижда да бъдат осигурени от „Красива България”, а останалите 78 хил. лв. като съфинансиране от страна на Община Мездра.

Съгласно предложеното решение от кмета на общината, след изпълнение на планираните строително-монтажни дейности предназначението на обекта няма да се променя за срок от минимум 5 години.