Започна ремонт на паметника на загиналите във войните „Св. Георги Победоносец” в алеята на улица „Александър Стамболийски” в Мездра. При реконструкцията ще бъдат демонтирани и след това залепени наново всички гранитни плочи по фасадата на монумента. За целта строителни работници свалят плочите и почистват повърхностите. Според специалистите под гранита е проникнала влага, в резултат на което една част от тях са застрашени от падане. Войнишкият паметникът бе построен през 2007 г., скулптурната композиция е дело на Любомир Добрев.

Междувременно Община Мездра ще изиска от фирмите-изпълнители на реконструкцията на градския площад „България” да възстановят повредените участъци. Фирмите трябва да направят ревизия на настилката и да подменят счупените плочки. 12 години е гаранцията за изпълнението на строителните работи по реконструкцията на площада, който бе обновен на два етапа – през 2006 и 2008 г., информира инж. Светлана Мицева директор на Дирекция „Устройство на територията”.

От Общинската администрация ще настояват още фирмата-изпълнител на проекта за водния цикъл на Мездра да преасфалтира всички места в града, където е работено и има пропадания на уличните платна. Ремонтираните участъци са въведени в експлоатация през декември 2014-та, а срокът на гаранционния период е 4-годишен. От Общината ще изпратят уведомителни писма до съответните фирми с искане да предприемат необходимите мерки.