Снегопочистването и опесъчаването на трите републикански пътища - международния Е-79, второкласния Мездра - границата с община Своге и третокласния Мездра - Роман ще се осъществява от Областно пътно управление - Враца. Община Мездра е обявила обществена поръчка за зимно поддържане на пътищата от четвърти клас, които са общинска собственост.

Градските улици ще се поддържат от Общинското предприятие „Чистота”. В момента то разполага с четири оборудвани камиони и един малогабаритен трактор. Подсигурени са техническа сол и пясък за опесъчаване.

За улиците в останалите 27 населени места от общината са делегирани права на кметовете и кметските наместници да сключват договори за снегопочистване и опесъчаване със собственици на необходимата за целта техника. На 10 ноември ще се проведе съвещание със селските кметове и представители на ОбА относно готовността на Общината за есенно-зимния сезон.

Положена е необходимата хоризонтална пътна маркировка в града, а районите около училищата и детските градини са обезопасени с необходимата маркировка.

Информацията ще бъде разгледана на предстоящата в края на октомври сесия на Общинския съвет.