© БНР

Празничното настроение на площада ще бъде допълнено от парадните изпълнения на мажоретни състави от Монтана и Лом и Вършец. С тържествена церемония ще бъде издигнат и националния флаг на Република България. В 11,30 ч. ще започне и тържествената сесия на общинския съвет на община Брусарци, където изявени деца в областта на културата, изкуството и спорта ще бъдат отличени за заслуги. В същото време алея на занаятите и изкуствата, както и дегустирането на вкусни кулинарни изкушения от местни майстори и занаятчии в градската градина ще привличат вниманието на гостите на празника.

© kmeta.bg

Празничната концертна програма ще започне в 19,00 ч. с представянето на самодейни колективи, певчески групи и танцови формации от общината. Специален гост в програмата ще бъде българската поп-фолк изпълнителка Рени. С народно веселие ще завърши първия ден от тържествата.

На 19 август от 19.00 часа малки и големи таланти ще пеят и танцуват, раздавайки се до край на сцената пред общината, за радост на всички присъстващи. Концертната част ще продължи с демонстративни изпълнения на Клуб по спортни танци ,,ОГОСТА данс,, В празника ще се включат и духов оркестър ,,Солисти" от град Вършец. Кулминация в програмата ще бъде участието на нашумялата в западната ни съседка популярна сръбска изпълнителка Йована Типшин. Празникът ще завърши със заря и народно веселие.