В керамиката си Планински използва различни орнаменти от традиционния български фолклор като ги съчетава по свой начин. Той е автор на монументалните метални композиции на язовирите "Огоста" и "Сречанска бара". Негово е и стенното пано, изпълнено върху 50 кв. м. площ на единствения закрит училищен плувен басейн, който се намира в VIII СУ "Отец Паисий”. През последните години Дончо Планински работи повече в областта на компютърната графика и нейните богати композиционни измерения.

Дърворезби със старовремски мотиви и контрастиращи модерни пластики показва в изложбата Найден Кирилов. В повечето от тях формата на дървото е определяща за крайната композиция. По този начин творецът търси философското значение на вътрешното раздвоение в душите на хората. Идеята е пресъздадена чрез използването на противоречащи си детайли.

Найден Кирилов е резбовал иконостасите на много църкви в региона в съавторство с Чавдар Антов. Вече няколко години той организира пленери по дървопластика и живопис в родното си село Слатина, община Берковица.

За Коледа творбите на Дончо Планински и Найден Кирилов ще могат да бъдат видяни в художествената галерия на Берковица.