Отчитаме ръст при броя на овцете и биволите в Област Враца -обяви зам. министърът на земеделието и храните Свилен Костов на 13-тото изложение от кампанията на Министерство на земеделието и храните „Подкрепяме българското”. Той посочи, че 38 % е ръстът при овцете, а при биволите 31%. Костов допълни, че за периода 2014 – 2016 г. се отчита нарастване на броя на всички заявени по схемите за директна подкрепа категории животни от Врачанска област. При биволите увеличението е над три пъти, при козите е с близо 59%, при овцете с 40%, а при говедата с около 20 на сто.

Зам. министърът на земеделието и храните заяви, че площите със зърнени и маслодайни култури заемат общо над 90 на сто от обработваемата земя в областта. Костов уточни, че с най-голям дял са пшеницата, царевицата, слънчогледът и рапицата. Той отбеляза, че се наблюдава и постепенно увеличение на площите със зеленчукови култури в област Враца.

Свилен Костов, кмета на Враца и областния управител Малина Николова откриха в рамките на врачанския панаир, 13-тото изложение от кампанията на Министерството. Зам.министърът призова жителите и гостите на града да избират българските продукти, традиционни за нашата страна. На изложението посетителите имаха възможност да закупят и опитат продукция от над 28 местни производители. Специално за врачани и гостите на изложението известният телевизионен готвач Ути приготви традиционната врачанска пиле лютика.