В Решението се посочва, че ОбС упълномощава кмета на Община Мездра да подготви и подаде искането за кредит във финансовото министерство и да извърши необходимите правни и фактически действия за изпълнението му. Съгласно условията за погасяване,дългът трябва да бъде върнат до 25 декември 2021 година със собствени бюджетни средства и общата изравнителна субсидия.

Средствата ще бъдат използвани за окончателно приключване на четири проекта по ОП „Региони в растеж“ - три за саниране на жилищни сгради и един за изграждане на Център за обществена подкрепа и на Дневен център за подкрепа на деца с увреждания на техните семейства, както и за нормално функциониране на звената на бюджетна издръжка, финансирани със собствени приходи и за погасяване на просрочени задължения.

На заседанието общинските съветници приеха единодушно – с 20 гласа „За”, упълномощиха кмета на община Мездра да подпише 4 запис на заповеди в полза на ДФ „Земеделие” в размер на около 3 270 000 лв. (с ДДС). Средствата са за обезпечаване на 100% от заявения размер на авансово плащане по договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект „Реконструкция и рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения в агломерации с под 2000 жители на територията на община Мездра“ и за проект за изграждане на спортно игрище в с. Долна Кремена по Програмата за развитие на селските райони.

Местните депутати приеха предложението за кандидатстване на Община Мездра по Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, ползващи социални услуги, делегирани от държавата дейност от резидентен тип и домове за деца, лишени от родителски грижи от I до XII клас.

След връщането за преразглеждане на Решение №103/ 28.05.2020 г. на Общински съвет, с което не даде съгласие да бъде закрито ОУ „Васил Кънчов“- Моравица, общинските съветници потвърдиха решението си с мотивите, че основна задача на общинското ръководство и на ОбС е запазване на училищната мрежа и ефективно да се използва материалната база за осигуряване на възможност за придобиване на средно образование в община Мездра. Община Мездра поема ангажимент при необходимост да дофинансира сформираните маломерни паралелки от бюджета си. Решението бе потвърдено с 19 гласа „За” . Двама общински съветници бяха против .

Кметът Иван Аспарухов бе упълномощен да представлява Община Мездра на предстоящото извънредно Общо събрание на „Нови енергии“ ООД - София, в което дружество Общината има миноритарен дял от 10%, и как да гласува по точките, включени в дневен ред.

По време на сесията бяха приети Наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение и реда за издаване на сертификат за инвстиция клас В и Годишен план за ползване на дървесина от общински горски територии за 2020 г.