За есенна ваканция са отпуснати три дни – от 1 до 3 ноември. Два от тези дни се падат през уикенда. Предложението за коледна ваканция е тя да бъде от 21 декември до 5 януари. На 5 февруари 2020 г. пък ще се пада междусрочната ваканция, а ден след това започва вторият срок. Пролетната ваканция за учениците от I до XI клас ще е от 11 до 20 април, когато е и Великден, а за дванадесетокласниците тя ще е от 16 до 20 април.

За неучебни дни извън официалните празници са посочени 20 и 22 май, когато са съответно държавният зрелостен изпит от български език и литература, както и втората задължителна матура.

Националното външно оценяване по български език и литература в края на VII и X клас ще бъде на 9 юни, а на 11 юни ще е външното оценяване по математика. И двата дни са обявени за почивни.

Учебната година за учениците до III клас ще приключи на 29 май, а на тези от IV до VI клас – на 16 юни, с изключение на паралелките в спортните училища, които ще приключват на 30 юни. Дотогава ще учат всички от VII до XI клас. Зрелостниците ще учат до 14 май.