Ще бъде по-хладно от петъчния ден с максимални температури между 25 и 30 градуса. Над Черноморието ще бъде слънчево, с умерен, в южните райони – временно силен вятър от изток. Максималните температури на въдуха ще са 23-26 градуса, колкото ще бъде и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде слабо - 1-2 бала.

Жълт код за гръмотевици в събота е обявен в областите Благоевград, Пазарджик и Смолян. Жълтият код е най-ниската степен на предупреждение, а очакванията са за валежи от дъжд до 15-30 л/кв.м. "Бъдете внимателни при гръмотевична дейност, особено в планински, горски и открити местности. Възможни са ограничения при дейности на открито", гласи предупреждението на синоптиците.

В неделя и над Централна България ще се заоблачи и ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. метеоролозите предупреждават, че са възможни интензивни локални извалявания и градушки. Ще бъде по-хладно с максимални температури между 20 и 25 градуса. Над планините ще бъде облачно, в часовете около и след обяд - с валежи и гръмотевици, а вятърът временно ще се усили. Ще бъде по-хладно, с максимална температура на височина 1200 метра около 20 градуса, на 2000 метра – около 14°.

В Източна България ще бъде почти без валежи, с повече слънце и по-високи температури - до 27-28°.

Източник: meteo.bg