Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова откри състезанието и в качеството си на домакин на проявата поздрави участниците с добре дошли и им пожела успешна, ползотворна надпревара и достойно представяне.

В отборите бяха включени ученици от 5, 6, и 7 клас. Състезанието се проведе на 5 етапа, в които под формата на въпроси, тестове и игри, са представени изучаваните познавателни структури, залегнали в учебните програми за учениците от 5-7 клас по Безопасност на движението по пътя. На първо място се класира отборът на СУ „Христо Ботев“ град Враца, отборът ще вземе участие в Националното ученическо състезание по БДП.

Учениците от отбора на училище „Отец Паисий“ в село Борован отново се представиха отлично и с добрата си подготовка показаха знания по един важен за проблем – безопасността на движението по пътищата. Преподавателката им, Евгения Коцовска за пореден път беше горда със своя отбор, които спечели достойното второто място. На трето място се класира отбора на Основно училище „Отец Паисий“ град Мизия.