"Благодаря за инициативата на г-н Карел Крал - регионален мениджър на ЧЕЗ за България и на цялото ръководство. Уверена съм, че компанията ще продължи да полага усилия за увеличаване на инвестициите в електроразпределителната мрежа на територията на област Враца и за осигуряване на европейско качество на обслужване за гражданите и бизнеса“, каза в началото на срещата Малина Николова.

Карел Крал запозна представителите на общините от областта с плановете и приоритетите на компанията.

"През 2017 г. "ЧЕЗ Разпределение" ще увеличи обема на инвестираните средства в реконструкция и обновяване на мрежата в област Враца с 55% в сравнение с предходната година. Компанията ще вложи в региона 3.1 млн. лв. Реализацията на планираните проекти ще ни позволи да подобрим качеството на доставките за клиентите на ЧЕЗ в областта. Отделно ще изкупим всички съоръжения, за които се представят необходимите документи, а за нови присъединявания ще отделим около 700 хил. лв.“, каза Карел Крал.

По време на посещението си във Враца ръководството на ЧЕЗ представи и един от проектите, част от инвестиционната програма на дружеството в града за 2017 г., и обяви конкретните планове на ЧЕЗ Разпределение за региона.

"Представям Ви един от най-големите ни проекти в района през тази година - изграждането на нов трафопост в промишлената зона на гр. Враца на стойност 132 000 лв., чрез който ще се захранват 23 нови стопански потребители, които ще осигурят работни места в района. 227 000 лв. инвестирахме в мащабна реконструкция на електропровод "Рашов дол", което доведе до повишаване на сигурността на електрозахранването на 10 села по поречието на река Искър - Ребърково, Лютиброд, Зверино, Игнатица, Оселна, Злидол, Елисейна, Очиндол, Габровница и Еленов дол. 167 хил. лв. ще вложим в модернизация и реконструкция на две мрежи ниско напрежение с обща дължина 2200 метра в гр. Враца. С реализирането на тези инвестиции ще се подобри качеството и надеждността на електрозахранването на 150 домакинства в района между Езиковата гимназия и Автогарата, както и на 100 домакинства в района на улиците „Иван Ангелов“ и „Димчо Дебелянов“, заяви Петър Холаковски, изпълнителен директор на "ЧЕЗ Разпределение България".

Областният управител Малина Николова пое ангажимент да се изготви и предостави списък с имената и телефоните на ръководителите на териториалните звена, образователните, социални и здравни институции, общински и областни съвети за сигурност за включване им във ВИП линията за пряка връзка с ЧЕЗ. Това ще улесни комуникацията на териториалните и местни власти с дружеството при критични ситуации и неотложни за решаване проблеми, възникнали с електроснабдяването на територията на област Враца.

Посещението на ръководството на ЧЕЗ във Враца е в продължение на поредица от срещи с представители на общините в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация на компанията с местните власти на територията, която обслужва.