Преди настъпването на зимния сезон, областният управител Малина Николова и народният представител Красен Кръстев предприеха обиколка във всички населени места, в които са извършени ремонтни работи.

На 13 октомври бяха посетени първите пет населени места, в които са извършени ремонти на улици. Посещението на областния управител и на народния представител бяха свързани и със срещи с жителите на населените места, за да разберат какви са отзивите сред хората след предприетите мерки.

От направената обиколка в петте села – Долна и Горна Кремена, Върбешница, Крапец и Боденец, и видяното от извършените ремонтни дейности, областният управител пое ангажимент да изиска пълен и подробен отчет за разходваните целеви средства.

В Горна Кремена и Върбешница жителите поставиха въпросите за преминаващите камиони, извозващи каменните блокове от разположените около селата кариери, които не само разбиват пътищата, но и нанасят имуществени вреди на къщите, по протежението на улиците.

Кметът на Върбешница, Магдалена Динкова, обясни, че улицата, подадена за ремонт, не е довършена, тъй като изпълнителите са обяснили, че няма повече пари.

Малина Николова изрази задоволство, че хората във Върбешница открито са споделили своите проблеми, което е и начинът да се търсят и намират решения.

Депутатът Красен Кръстев призна, че за първи път идва във Върбешница и е приятно изненадан от атмосферата и хората тук. Според него, и в Горна Кремена, и във Върбешница, проблемите на хората са свързани най-вече с притесненията от преминаващите тежко натоварени камиони от близките кариери. Според него, разрешаването на този проблем с концесионерите е изключителен приоритет на общинското ръководство, което има и законови, и управленски механизми за вземане на компромисно решение. Всичко обаче опира до желание от страна на общинското ръководство.

Потресаваща бе картината в кметство Крапец. Сградата на кметството е в окаяно състояние. Лицевата фасада е олющена, върху нея могат да се разчетат партийни лозунгови надписи отпреди 40 години, националното знаме и знамето на ЕС приличат на парцали, а таваните в помещенията на сградата са като зловещи дупки от филм на ужасите. Кметският наместник разказа, че миналата година от община Мездра уж бил правен ремонт на покрива и комина, но последният бе обвит само с найлон.

Помещението, в което би трябвало да се намира здравният кабинет, прилича на апокалиптична картина. Само на метър срещу него е пощенската станция.

Едната от улиците, заложена за ремонт – „Искър“, бе засипана само с настилка от трошен камък и залята само повърхностно с асфалтова смес, колкото за цвят.

Всеобщото мнение на гражданите и кметовете в посетените пет населени места бе, че не срещат подкрепа и съдействие от страна на общинската управа и в частност на кмета Генади Събков. Докладните, внасяни по казионния ред, оставали без последствия, което неминуемо поражда недоверието и недоволството на хората.