Отбелязването на паметни годишнини, дати и личности от българската история, културно-просветната и благотворителната дейност са неразделна част от календара на "войводите”. Особено място заемат връзките с българите в чужбина, като през тази година са осъществени двустранни срещи с наши сънародници от Македония, Албания и Западните покрайнини.

Анализ на отминалите президентски избори направи народният представител Красимир Богданов. Коалицията „Обединени патриоти - НФСБ, Атака и ВМРО” беше окачествена от него като изключително успешна. Кандидатпрезидентската двойка Каракачанов - Нотев постигна едни от най-високите резултати в област Враца - 17.55%. В три от общините - Враца, Мездра и Хайредин, патриотите дори са втори, като изпреварват кандидатите на ГЕРБ, подчерта Богданов.

Всички изказали се определиха работата на избраниците на ВМРО, както на парламентарно, така и на местно равнище, като стиктно изпълнение на поетите предизборни обещания. Основните теми, по които са работили през годината народният представител, кметовете и общинските съветници, са били свързани с отстояване на интересите на гражданите в сферата на образованието, културата, социалните дейности, демографската политика, обществения ред и сигурност, проблемът с нелегалната имиграция, както и защитата от пропагандиране на радикални религиозни учения.

През новата година ВМРО ще засили дейността си във всички общини и ще бъде още по-близо до хората, при решаване на най-наболелите им проблеми.