Представянето на информацията съвпадна с годишнината от създаването и функционирането на информационния център във Враца, което беше повод за именуването на срещата по този начин. Представители на местни и национлни медии поздравиха екипа на центъра, като му пожелаха здраве, енергия и вдъхновение.

Областен информационен център - Враца се похвали и с нова фейсбук страница, където гражданите могат да следят актуални публикации с информация за оперативните програми и възможностите за финансиране. "Област Враца е шампион по брой спечелени проекти и усвоени европейски средства за новия програмен период", съобщи управителят на ОИЦ Цвети Иванова.

Безспорен шампион е ОПИК, където са одобрени и се реализират проекти на 69 фирми, но голяма част от тях всъщност са софийски и само ползват офиси или адреси в областта. ОИЦ - Враца е осъществил два информационни цикъла по общините и множество инициативи, като акцент в работата му е и популяризирането им сред учениците. Като добра практика Цвети Иванова посочи партньорството с врачанските училища „Козма Тричков” и „Васил Кънчов”.