Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. До сутринта повишена вероятност за валежи има в крайните южни райони, през останалата част от деня ще е без валежи. Вечерта облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа предимно умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 16-18 градуса. Температурата на морската вода е 21-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, в заливите - 2 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е по-често значителна, ще е и мъгливо и на изолирани места ще превали. По-късно през деня над масивите в Западна България облачността ще намалява до слънчево, а до вечерта и на изток ще се изясни. Ще остане ветровито, с умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

През нощта срещу петък вятърът временно ще се смени със запад-югозападен и ще започне бързо затопляне. След временно изясняване ще се появи висока облачност.

Минималните температури в повечето места ще са между 5 и 10 градуса, но в отделни котловини в Югозападна България и подбалканските полета, защитени от вятъра, ще са и по-ниски, и са възможни слаби слани. В петък ще има разкъсана висока облачност, ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса. В събота вятърът ще отслабне, но ще остане от северозапад. Ще бъде предимно слънчево, температурите ще се повишат още.