От самото начало на тази негативна кампания Община Видин заявяваше, че са спазени всички законови изисквания при разполагането на ледената пързалка, което в крайна сметка се и доказа.

Във връзка с подаваните постоянни сигнали към всички възможни институции, се извършиха проверки, при които не бяха открити нарушения от страна на общинската администрация. Това е заключението и на Управляващия орган (УО) на Оперативна програма „Региони в растеж“. Преценката на проверяващите е, че не е установено Общината да е извършила нарушенията, за които се твърди в подадения към тях сигнал от общински съветник, както се посочва в полученото на 12 април писмо от Деница Николова, ръководител на Управляващия орган.

Заключението е, че „не е констатирано генериране на приходи от Община Видин, незаконосъобразно разполагане на съоръженията, нарушаване на настилката на площада и съответно компрометиране на резултатите и устойчивостта на проекта по ОПРР, в резултат от разполагането на ледената пързалка на площад „Бдинци“.

Припомняме, че поставянето на зимния атракцион бе в изпълнение на поет от кмета д-р Цветан Ценков ангажимент към видинските граждани. Съоръжението се превърна в най-голямата атракция за жителите и гостите на града ни през зимните месеци. Въпреки възникналите форсмажорни обстоятелства и наложените ограничения във връзка с епидемичната обстановка, за целия период около 10 000 души използваха ледената пързалка.