Слънчевото затъмнение и в същото време Новолуние и връзката им с Уран носят ново начало и големи промени в живота, които могат да са внезапни. Нови хора могат да влязат в живота ни изведнъж, да се създадат нови взаимоотношения, нови идеи ни водят до открития.

В период на затъмнения се случват важни събития като раждане, брак, повишение, покупка, развод, загуба. Ако затъмнението съвпадне с рождения ви ден, тогава годината ще донесе важни събития, в които ще има нещо неочаквано.

Слънчевото затъмнение и Новолунието в Телец ще ни поставят в процес на преоценка на отношенията ни с нашите пари и вещи, за да открием какво ни прави истински щастливи и ни доставя удовлетворение и радост - нови начини да увеличим доходите си или да направим подобрения, да потърсим възможности, които са ни от полза.

Телецът управлява самочувствието - трябва да се съсредоточим върху себе си и да направим правилните ходове, да повишим самочувствието си и да премахнем хора или ситуации, които не ни помагат да продължим напред или ни дават фалшиво чувство за сигурност. Понякога, тъй като сме често слепи за действителността или не искаме да видим истинските неща, затъмненията ни принуждават да прогледаме, носейки събития, които ни карат да преоценим нещата.

Затъмнението се случва по оста Телец-Скорпион и ще научим какво означава баланс не само финансово, но и емоционално. Затъмненията ни подтикват да се научим да разчитаме на себе си и силните си страни и да разберем, че промяната е необходима за нашия напредък.

Слънчевото затъмнение ще ни изпълни със силно желание за действие, но е важно да не се държим егоистично, без да обмисляме последствията от нашите действия върху другите. Затъмнението ще изведе на бял свят грешките от миналото, така че с благоразумие и искреност трябва да признаем тези грешки и да направим рестарт на правилната основа. И тъй като затъмнението се случва близо до градусите на Северния лунен възел в Телец, ние ще почувстваме, че чрез промените узряваме и се подобряваме. Участието на Уран в този сценарий ще ни даде усещане за напредък. Но тези промени трябва да се правят в светлината на логиката, а не на риска.

Всяко новолуние през годината ни подтиква да сложим край на нещо, да завършим един жизнен цикъл, да оставим това, което ни пречи и блокира и да създадем условия за нови постижения.

Новолунието в Телец подчертава значението на парите, имуществото, притежанията, съществуването, чувството за сигурност, както и чувството за лична стойност. Това Новолуние ни позволява да повишим самочувствието си и да се откажем от всички онези навици и модели на поведение, които ни вредят, като нездравословен инат, склонност към преяждане, егоизъм, прекомерно натрупване на материални неща.

В световен мащаб Новолунието ще предизвика значителни промени във финансовите режими. Телецът е знак, свързан още със земя, земеделие, храна. Възможни са проблеми в тези области.

През следващите две седмици, въпросите свързани с нашата сигурност - финансова или емоционална - ще ни вълнуват особено и е много вероятно да направим промени, които считаме за необходими за наше добро.

Сега е моментът да строим, да посеем каквото искаме да постигнем в следващия период. Записите на нашите преживявания „живеят“ в нашето тяло. Изплачете болката си, танцувайте, бягайте, спортувайте, правете всичко възможно, за да излекувате тялото и душите си, да ви олекне. Задоволете техните нужди. Подхранвайте душата и физическото си тяло. „Хранете се“ с хора, мисли, чувства, положителни емоции, които поддържат вашето израстване, но и вашата стабилност в живота. През следващия месец по-често ходете сред природата. Гората е естествен лечител. Практикувайте Шинрин-йоку или горското къпане - нов начин за справяне със стреса.