„Много лесно е да се руши, много по-трудна е да създаваш, да градиш”, каза областният управител Росен Белчев, който откри заседанието.

След като получиха удостоверенията си общинските съветници, кметът Златко Живков и кметовете на 10-те села с над 350 жители, където имаше пряк избор на кмет положиха клетва.

С тайно гласуване и без нито един глас против, съветниците избраха за председател Иво Иванов. Той бе и единствената номинация за поста. Това е четвъртият му мандат като председател на Общинския съвет и пети като общински съветник.

„Днес мога да обещая „още от същото” – работа, подреденост, диалогичност и готовност за постигане на компромис. Убеден съм, че всички сме тук за да работим за бъдещето и настоящето на община Монтана. Трябва да продължим така, че след работния си ден, всеки да има какво да прави. В града ни да се живее интересно, ангажирано и това е начина да останат повече хора в Монтана. Всъщност в клетвата ни е казано всичко „да работим за благоденствието на гражданите на община Монтана” , заяви Иво Иванов.

Няма да има персонални промени в кметствата, нито ще бъдат сменяни кметски наместници, каза пред съветниците кметът Златко Живков. И уточни, че промени ще има в общинската администрация.

Златко Живков очерта и най-важните задачи пред местните власти до края на годината. Първата – подготовка на бюджет 2020 г.


Източник: novinitem.com