"Забавяме увеличаването на броя на случаите. Имаме спад в заболеваемостта, но това не значи да не спазваме мерките, да се събираме много хора на едно място и да не носим маска на закрито", заяви проф. Тодор Кантарджиев, който представи данните на щаба. Той обясни, че за последния ден увеличението е малко, само с 0,8 процента

Заместник-началникът на щаба подчерта, че от новите случаи няма нито един във Видин и Видинска област, където имаше огнища на заразата. Той посочи, че 11 от новите случаи са настанени в болница. Активните области в страната са 6.

В Благоевград има 3 нови случая, във Велико Търново - 1, Пазарджик – 5, Сливен – 2, София – 4, от които 2 в болница и 2 амбулаторни, Ямбол – 4. От нови случаи 7 са жени и 12 са мъже“, добави той.

От медицинския персонал няма нови случаи.

„Имаме 4-ма починали през изминалото денонощие. Това са 76-годишен мъж от УМБАЛСМ „Пирогов“, от ВМА - мъж на 73 години, от Ямбол – 31-годишен мъж със затлъстяване, както и жена 76-годишна жена от Ямбол, която е имала сърдечна недостатъчност“, допълни той.