Както стана ясно, новозаболелите са 24. От тях в болница са приети десет човека. 13 са в област София – трима в ''Пирогов'', един в Александровска болница, един във Втора градска болница, а осем са амбулаторни и се лекуват у дома. Изследвани са около 400 лица.

Заразено е и момче на 17 години от Бургас. В Стара Загора са трима: лекар на 35 години, семейство: майка и син, като синът се е върнал от Англия, а бащата е дал положителна проба във вчерашния ден. Заболели са още двама мъже в Перник, в Сливен: две жени на 32 и 62 години. В Русе – мъж на 21 години, завърнал се от Англия. В Пловдив – мъж на 64 години. Кърджали – мъж на 71 години.

Най-младият пациент е на година, а най-възрастният на 86. Медицинските лица, които са заразени с вируса в страната, вече са 23-ма.

В мометна върви тестуване в Бърза помощ в София. По-късно през деня трябва да станат ясни резултатите на 40 души от там, днес ще се изследват и още 40 души от т. нар. 4-ти екип на Спешната помощ. Изследват се, защото медик е пътувал в чужбина и се е завърнала с коронавирус.

9 са засега откритите случаи в МВР, от които няма нито един хоспитализиран. От армията има 2 случая, единият е хоспитализиран, другият е на мисия в Румъния, където е в Инфекциозна клиника. Двма военни са били върнати от мисия в Косово,но не са били потвръдени като положителни за коронавирус.

Утре се откриват лаборатории за изследване на коронавирус в Пирогов и белодробна болница "Света Анна", каза проф. Кантаджиев.