Общия бюджет на проекта е на стойност 173318.72 лева, от които европейско финансиране 147 320.92 лева и национално финансиране на стойност 25 997.80 лева.

Проектът предвижда предоставяне на нов вид интегрирана услуга на територията на Общините Криводол и Борован, чрез изграждане на мрежа от услуги в домашна среда. Ще бъдат осигурени почасови мобилни здравно-социални услуги по домовете за лица с увреждания, включително с хронични заболявания и възрастни хора над 65г. в невъзможност за самообслужване.

Предоставянето на новата интегрирана услуга „патронажна грижа” ще осигури посещения по домовете на потребителите от целевите групи, това ще бъдат домашни помощници за подпомагане в ежедневието у дома и посещение на медицинско лице, което ще облекчи необходимостта от пътуване при личен лекар и снабдяване с лекарства, както и извършване на манипулации.

В патронажна грижа се очаква да бъдат обхванати над 86 лица - 63 лица от община Криводол и 23 лица от община Борован, над 18 години, включително и хора с увреждания. Интегрираните услуги ще се предоставят 12 месеца, всеки нуждаещ се ще може да получава здравно-социални услуги до 2 часа на ден. Предвижда се за предоставянето на интегрирани здравно-социални услуги да бъдат ангажирани 2/двама/ медицински специалисти /фелдшери/, и 5/пет/ домашни помощници за община Криводол. Дейностите по проекта ще стартират през четвъртия месец от проекта.

В сайта на община Криводол и община Борован и на информационните табла ще бъдат публикувани сроковете за подаване на заявления от кандидат-потребители и кандидати за предоставяне на новите интегрирани услуги. Няма да бъдат подкрепяни дейности, финансирани по други проекти, програми или каквато и да е друга финансова схема, произлизаща от националния бюджет, бюджета на Европейския съюз или друга донорска програма, проверката на което ще се извършва на ниво индивидуален проект- на ниво на допустими дейности, както и на ниво представител на целева група.