Клуб на Българския младежки червен кръст бе учреден в СОУ „Иван Вазов” в Мездра. В него влязоха ученици от IX, X и XI клас в гимназията. Гости на учредителното събрание бяха Юлия Кръстева, щатен специалист към Областния съвет на БЧК - Враца, и Наталия Христова, председател на общинската организация на БЧК в Мездра.

Областният координатор на БМЧК Цветелинка Цветанова и зам.-областният координатор Иван Къндовски запознаха бъдещите доброволци с основните моменти в историята на червенокръсткото движение, четирите женевски конвенции и символите на организацията.

Това е третият клуб на Българския младежки червен кръст, който се изгражда в община Мездра. Другите два са клуб „Приятели на БМЧК” при градското ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и доброволческият клуб към СОУ „Св. Климент Охридски” - Зверино. В тях членуват общо 34 ученици.

В област Враца като цяло развиват дейност 8 клуба на БМЧК. Останалите са два в града под Околчица и по един в Борова, Мизия и Хайредин. Младите хора се занимават основно с благотворителна дейност в социалната сфера.

В навечерието на Цветница БМЧК - Мездра ще организира благотворител-на кампания „Деца помагат на деца”, която има за цел да подпомогне финансово абитуриенти пълни сираци или полусираци. По време на инициативата в мездренския храм „Св. Георги” и в зверинската църква „Св. Димитър” ще бъдат поставени касички за събиране на пари, които ще бъдат разпределени между абитуриентите в неравностойно положение.