Илияна Киркова поздрави десетките хора със затруднено зрение. Тя сподели, че много неща във Враца се променят и неудобствата покрай ремонтите на десетки улици сега са гаранция за добри условия скоро, не само за придвижването на незрящите, а за всички, благодарение на правилната политика на общинската управа в тази насока. Киркова подчерта, че нейната кауза не е лична и работи в организацията за всички хора, които не виждат и особено за децата с проблемно зрение. Тя благодари на кмета Калин Каменов, че в най-скоро време всички те ще се предвиждат по-безопасно по улиците.

Денят на белия бастун беше белязан с чакани новини от незрящите хора, съобщени от градоначалника Каменов. Той отбеляза, че обещанието в Клуба на слепите да има климатик е изпълнено и в понеделник ще бъде монтиран. Припомни, че е приел предложението на членовете на клуба, вместо билети за градския транспорт, незрящите да закупуват карти и това се е случило.

Акцентира върху изпълненото обещание към тях да се асфалтира улицата, на която Илияна пропадна в дупка и си счупи крака. Каменов посочи, че и улицата пред Клуба на инвалида ще бъде изцяло ремонтирана. Вчера са преправени бордюрите на ул. „Стоян Заимов”, така че да се премахнат изпочупените плочки, за да минават безопасно хората с увреждания. Кметът заяви, че Община – Враца винаги ще бъде техен партньор и ще им помага.

Председателят на Общинският съвет поздрави хората с бели бастуни и подари на клуба им нова кафе-машина. На празникът имаше и песни и стихове изпълнени от хора, които не виждат публиката, но я чувстват със сърцето си.