Невена Басарова ще направи онлайн представяне и на практичния наръчник за деца и родители „Детска академия за добри обноски“, илюстриран от Стелияна Донева. В книгата авторката събира най-важното от своя опит в обучението по етикет и общуването с децата. С помощта на главните герои на книгата – Криси /на снимката/ и Алекс – децата ще усвоят нови знания и умения, които да приложат в ежедневието, а Невена ще ги напътства.

На страниците на „Детска академия за добри обноски“ могат да се намерят ясно структурирани теми и конкретни съвети, които балансират между усвояването на меки умения (как да правим добро впечатление при запознанство, как да печелим нови приятели, да бъдем любезни и да отстояваме личното си пространство, как да бъдем добре приети в училище и в детската градина), развитие на емоционална интелигентност (как да управляваме гнева и страха си) и съвсем практични съвети за това как да се храним възпитано и да хапваме лесно „трудни“ храни, как да се ръкуваме правилно и да общуваме безопасно в интернет.

Невена Басарова е основател и управител на Първа детска академия за добри обноски и създател на иновативната методика „Гъвкава дисциплина“. Тя е сертифициран треньор по Емоционална интелигентност и специализира „Психологично консултиране и въведение в психотерапията“. Участвала е в международни семинари за обучение по бизнес етикет и протокол. Тя е сертифициран консултант по социален етикет в престижната школа Minding Manners International в Лондон и сертифициран експерт по бизнес етикет от М. Паркър – лицензиран обучител на Washington School of Protocol във Вашингтон, САЩ.