Вчера, наказателен състав на Районният съд във Враца по искане на прокуратурата отново произнесе най-строгата процесуална принуда за Силвестър- „задържане под стража”. Този път той беше задържан за грабеж на 22 февруари тази година, когато отмъкна от двама тийнейджъри телефони и пари след побой и заплашване с нож. По време на досъдебното производство станало ясно, че към момента се извършват проверки по още три грабежа, за които е посочен Роки.

Той вече е в ареста и ако днес на всяко дете връзват мартеница, Роки заслужено е вързан с белезници и ще наднича зад решетките до насрочване на наказателното дело срещу него. От отлично информиран източник MediaNews научи, че наглият непълнолетен, крадлив ром е заявил пред съда, че е против ареста си, тъй като е ученик и не трябва да прекъсва своето образование.

Собственият му баща пък, казал пред съдия, че сина му бяга от часове и често с дни не ходи на училище. Свидетел по делото за мярка /пожелал анонимност/ разкри за медията ни, че едно от пребитите момчета било заплашвано от Роки, с размахване на нож и с думите „дай парите, че ще те заколя” и го удрял с юмруци по гърба и лицето, макар, че го е познавал.

Повдигнатото обвинение на Силвестър Петров е по чл. 198 ал. 1 от раздел Грабеж на Наказателния кодекс. За такова умишлено престъпление се предвижда наказание от три до десет години. Последните си „геройства” крадливият ром е извършил в изпитателния срок на предишното си осъждане. Решение по делото ще вземе съда, но десетки бити и ограбени деца и техните родители, със сигурност и обществеността в Мездра и Враца се надяват, този път присъдата на Роки да е ефективна.