Въпреки че се води ученик в 7-ми клас, Марсело не проява интерес към ученето, нито работи.

През януари миналата година, заедно с брат си, обвиняемият извършил грабеж, като за това престъпление бил осъден на шест месеца „Лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Докато протичало съдебното производство по това дело, Марсело Р. продължил да извършва престъпления.

На 13 октомври 2017 г. обвиняемият бил извикан от близък на семейството му да помогне за ремонтиране на къща. По време на работата той разбрал, че мъжът продал земя и разполага с пари. Младежът издебнал подходящ момент, докато другите правили кофраж, и отишъл до микробуса на стопанина. От чантичката между седалките той взел портмоне и извадил от него сумата от 1900 лв. в банкноти от по 100 лв. Първоначално ги сложил в джоба си, а впоследствие скрил в чорапа.

Същата вечер той се разбрал с майка си и брат си да отидат до София, като се уговорил те да бъдат закарани срещу сумата от 200 лв., платени от него от откраднатите чужди пари.

Докато пътували към столицата, им се обадил служител на полицията в Бяла Слатина, който получил сигнал за извършена кражба.

Първоначално Марсело Р. отричал, че е взел парите, но впоследствие признал и дал на майка си останалите 1700 лв., които тя върнала на собственика им.

Предстои да започне съдебен процес срещу обвиняемия.