Белгийският евродепутат Джон Флаг гостува на Пенка в село Мазарачево
Белгийският евродепутат Джон Флаг гостува на Пенка в село Мазарачево © Северина Димитрова

Наскоро в стопанството му в кюстендилското село Мазарачево дошли гости от Унгария. Искали да купят Пенка за далеч не скромната сума от 10 хил. евро. „Досега съм отказал поне 4-5 подобни оферти. Колкото и пари да ми предлагат, аз Пенка няма да я продам. Не напразно водих такава борба с всички институции в страната, когато искаха да я умъртвят. Сега ако я продам значи да плюя на всичко, което постигнах“, обяснява Харалампиев.

Той споделя, че от два месеца Пенка се намира в животновъдния му обект в село Мазарачево и се чувства много добре заедно е с останалите 6 крави и 2 новородени теленца.

Мечтата на Иван е стопанството му да се разрасне и в него да отглежда поне 20 крави. Естествено обаче Пенка ще остане за него най-специалното животно. Надеждата му е през есента тя отново да забременее и да го дари с така дългоочакваното теленце.

Кравата-беглец Пенка придоби международна известност, след като избяга в Босилеград в средата на месец май т.г.. Тогава нашите ветеринарни власти поискаха да я умъртвят, а това от своя страна предизвика вълна от недоволство в цял свят. Последва петиция в Европейския парламент, а на гости при Пенка пристигна и белгийският евродепутат Джон Флаг.

Източник: monitor.bg