© Министерство на икономиката

Инвестиционният проект предвижда изграждане на ново производствено предприятие във Враца, което ще има производствени, логистични сгради и офиси с обща застроена площ от 9950 кв. м. Предприятието ще произвежда кабели за пренос на данни и електронни компоненти, коаксиални части и кабели за медия и мултимедия модули. За целите на производствения процес дружеството ще закупи и оборудва фабриката с различни ръчни, полуавтоматични и автоматични машини, допълват от икономическото ведомство.

Немската компания "МД Електроник" ГмбХ е водещо дружество в областта на решенията за пренос на данни в автомобилната индустрия. Продуктите му са интегрирани в повече от 170 модела на автомобили на над 25 производители. Групата на "МД Електроник" обхваща четири държави на три континента и има над 5 000 служители, се посочва още в съобщението.

Министър Караниколов подчерта, че за периода 2014-2018 г. сертифицираните проекти в автомобилния сектор у нас са 17 на брой на обща стойност 300 млн. лв. и са разкрити близо 8 000 нови работни места. „Безспорно, автомобилното производство е един от приоритетните сектори за привличане на чуждестранни инвестиции в страната, с голям потенциал за развитие на експорта, заетостта и регионалното развитие. В сектора са заети повече от 170 предприятия - международни и местни компании, производители на части и компоненти за автомобили”, поясни Караниколов