Обелките от банан наистина могат да са ви от огромна полза. Те притежават стягащи свойства, които могат да ви бъдат изключително полезни при стомашни проблеми и кървящи рани. Можете да ги приложите и при наличието на синини и натъртвания. Достатъчно е просто да натриете засегнатия участък с вътрешната страна на банановата кора. Могат да ви помогнат да облекчите значително подуванията. Използвайте ги като естествен ексфолиант за деколте, шия и лице. Вършат чудеса при премахване на брадавици.

Кората от киви съдържа три пъти повече антиоксиданти и фибри, отколкото в самия плод. Кората от киви притежава мощни антиалергични, противовъзпалителни и противоракови свойства. Неприятна на пръв поглед обелка от картоф съдържа около половината от диетични фибри. И съдържа калий, калций, магнезий, цинк, желязо и витамин С. В допълнение, те съдържат много антиоксиданти, които предпазват от ранно стареене, сърдечни заболявания и появата на ракови тумори. И екстрактът от картофена кора се препоръчва при пациенти с диабет тип 2, тъй като намалява нивото на захарта.

В кората на тиквата се съдържа доволно количество цинк. Тази кора може да ви помогне в борбата с гъбичните инфекции и паразити. Високите количества каротин пък имат мощно противораково действие. Вероятно и вие като мнозина изхвърляте люспите на чесъна. Те обаче са отлично средство за подпомагане на сърдечната дейност и запазване на младостта за по-дълго време. Спокойно бихте могли да си приготвяте чай от люспите на кромида или чесъна.