На срещата бе разгледано обстойно изпълнението и на дейностите по договора за пречиствателната станция за отпадъчни води. Установено бе, че представеният график за завършване на обекта се изпълнява в срок. До 30 юни тази година се очаква да приключи работата по всички подобекти, свързани с технологичната част.

По договора за Етап 1, с изпълнител "Воден цикъл 2011“ ДЗЗД, изграждането на градската "ВиК"-а мрежа е завършено на 99%. Довършва се възстановяването на настилките в кв. Колата и връзките с участъци, изпълнявани от Етап 2, с изпълнител "Понсстройинженеринг". По договора за Етап 2, последният работен график е предаден на 25 май т. г., като в него е фиксирана крайна дата за приключване на строително-монтажните работи - 30.09.2017 г. Към този момент работят четири екипа, следвайки графика.

След срещата екипът, воден от Яна Георгиева, главен директор на Главна дирекция "Оперативна програма "Околна среда" и ръководител на Управляващия орган на програмата, извърши проверка на място на обектите от Пречиствателната станция за отпадъчни води, участъци от градската "Ви"-а мрежа, на които работят фирмите по Етап 1 и Етап 2, като нередности не са констатирани.

С цел контрол на изпълнението на дейностите по проекта работни срещи ще се провеждат на всеки две седмици.