Междувременно тя и мъжът с когото живееше изчезнаха от града и от страната. Петя беше обявена за издирване и впоследствие срещу нея бе издадена Европейска заповед за арест. В началото на декември, миналата година от специализираната прокуратура съобщиха, че Петя е открита в град Петърч. Тя е беше задържана с цел приключване на разследването и по искане на Районната прокуратура във Враца съдът й определи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

След като повече от пет години се криеше от правосъдието, жестоката родителка преди около месец е била доведена от следствения арест и застанала пред наказателен състав на Районния съд във Враца. Повдигнати й били две обвинения, за причиняване на лека телесна повреда на малолетния си син, както и за оставяне без надзор и родителски грижи петте си малолетни деца. Съдът одобрил споразумение между страните по делото. Тя се признала за виновна, че системно нанасяла удари с пръчка по тялото на детето и стъпвала със сила по пръстите на краката му. Подсъдимата признала при споразумението и че оставяла редовно петте си деца без родителски надзор.

По двете обвинения съдът определил едно общо наказание от година и шест месеца „лишаване от свобода”, условно с изпитателен срок от три години. Петя е задължена да заплати по сметката на ОД МВР – Враца сумата от близо 1 500 лева от направени разноски по делото. Определението на съда е окончателно и вече е с последиците на влязла в сила присъда.

Терасата на която беше намерено вързано и измръзнало детето
Терасата на която беше намерено вързано и измръзнало детето