Още през януари кметът Каменов се ангажира от общинския бюджет да бъде отпуснато дофинансиране, ако има аптека, която да се съгласи да отвори денонощен пункт. До днес така и не се намери кандидат да работи нощем. По тази причина на предстоящата сесия на Общинския съвет ще бъде разгледана докладна на кмета "Откриване на процедура за отдаване под наем на част от сградата, предоставена за управление на „ДКЦ-І – Враца” ЕООД във връзка с разкриване на денонощна аптека".

В Общински съвет е постъпило уведомително писмо от д-р Огнян Тошев – Управител на „Диагностично консултативен център І – Враца” ЕООД относно наличие на свободно помещение в актива на дружеството, подходящо за денонощна аптека в част от сграда публична общинска собственост, предоставена за управление на „ДКЦ І – Враца”, представляваща 56 кв. м. площ, на първия етаж в сградата на бул. „Втори юни” № 66. Помещението е самостоятелен обект- бивша аптека. Договорът с последния наемател е с изтекъл срок, което налага необходимостта Общинския съвет- Враца да вземе решение за обявяване на нов търг за отдаване под наем, както и да одобри тръжната документация.

В докладната си кметът Каменов пише: „Във връзка с изпълнение на социалната политика на Община Враца е необходимо да бъде разкрита денонощна аптека на територията на града, която да обслужва гражданите с лекарствени средства от първа необходимост. Липсата на такава буди недоволство сред жителите на града от години, а при проведени срещи лекарите заявяват, че има спешна необходимост от обекта. Жителите на Враца са принудени да пътуват извън града, за да си купят нужните им лекарства и фармацевтични продукти, или трябва да търсят специализирана помощ през малките часове на денонощието, поради липса на денонощна аптека. Единственият пункт, които работи до по-късно на този етап, затваря врати в 23.00 ч.

За гражданите на Враца остава надеждата, че ще се намери фармацевт, който да работи и през нощта, и че кметът ще спази обещанието си за дофинансиране на бъдещата денонощна аптека.