СТМК Враца взе участие с отбор от петима състезатели – Любомир Цветомиров, Никола Костов, Самуил Кулев, Александър и ръководител на отбора - Дамян Петров.

Надпреварата стартира в 12.00 ч. при отлично подготвена писта и организация, осигурени от домакините и БФАМС, и продължи до 16.00 часа. За четири часа участниците освен умелото управление на автомоделите, трябваше да следят за нивото на водород в контейнерите и да ги подменят, както да следят и нивото на заряд в акумулатора и при необходимост също да ги подменят. Броя контейнери както и капацитета на акумулаторите е ограничен и е еднакъв за всички отбори. Целта на състезанието е най много направени обиколки за четирите часа с лимитирания водород и акумулатори.

Най - добре подготвеният автомодел, както и отбор, бе този на Спортно -технически моделен клуб- Враца, които заслужено завоюваха купата на победителите с 602 обиколки. Втори остана отборът на Велико Търново с 483 обиколки, трети - София, с 430 обиколки и четвърти - отборът на Видин с 291 обиколки.

Наградите на победителите - медали и купа за отбора шампион, бяха връчени от организаторите, наблюдаващия представител на Европейския формат - Якоб Коен от Словения и Дамян Петров - зам - председател на БФАМС.

Победителите - СТМК Враца ще представят България на петото издание на Световното първенство, което ще се проведе от 7 до 9 юни в Прага. За състезанието са регистрирани 19 отбора от Австралия, САЩ и Европа. Представител на източна Европа за първи път ще вземат участие в такъв световен форум и това е отбора на СТМК - Враца.