Церемонията по награждаването се състоя онлайн. Наталия Горанова бе наградена в категорията „Служител в общинска администрация/в структури със социална насоченост“, а грамотата бе връчена от кмета на Община Мездра – Иван Аспарухов. Той благодари на Наталия Горанова за дейностите, които извършва в социалната сфера.

Горанова изказа своята благодарност, че на този ден, в който се оценяват усилията на хората, които имат сърца, тя и нейните колеги получават именно тази награда.

„Знам, че когато някой има нужда от помощ, ние ще намерим начин да му помогнем. Независимо какви трудности изпитва”, заяви развълнувано Горанова.

Участниците в конкурса бяха номинирани от Регионалните дирекции „Социално подпомагане“ и Националното сдружение на общините в Република България за следните категории: „Социален работник – услуги за деца“, „Социален работник – услуги за непълнолетни“, „Социален работник – услуги за пълнолетни“, „Социален работник в домове за стари хора“, „Социален работник – социална закрила“, „Социален работник – закрила на детето“, „Служител в общинска администрация/в структури със социална насоченост“, „Социален работник – хора с увреждания и социални услуги“ и „Социален работник до 35-годишна възраст“.

Световният ден на социалния работник се отбелязва всяка година от 2008 насам, в третия вторник от месец март.