Доника Ризова публикува за първи път свой текст във вестник, когато е едва на 14 години. Близо 10 години се учи на занаят в Дарик радио – Враца и София. Започва като репортер. По-късно става Главен редактор отговарящ за Северозападна България. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски” със специалност връзки с обществеността, има магистратура. През май 2011-та става част от стартиращата медийна група „България он ер“. Автор и водещ е на предаването „Медиите ON AIR“, което се излъчва всяка събота в 11 часа по телевизията и радиото.

В него журналисти, пиармени, студенти, преподаватели, психолози и медийни анализатори коментират актуални теми от седмицата. Предаването е носител и на специалната награда "Про Култура" от Съюза на работодателите за принос към увеличаване на достъпа на младите хора до култура. Майка на две деца, водещата успява и активно да се ангажира с различни социални проекти, свързани с деца, образование, медии и култура. Доника е посланик на инициативата "Забавното четене".

Конкурсът се провежда за 11-та поредна година и отличава най-успешните пет жени за изминалата година в 13 категории - "Модели", "Модни дизайнери", "Актриси", "Музика", "Спорт", "Култура", "Телевизия", "Личен стил", "Хайтек и иновации", "Интернет", "Бизнес", "Общество" и "Медицина". Мотото на конкурса тази година е "Герои всеки ден". Можете да гласувате до 30 ноември в сайта на конкурса.

Условията вижте тук: http://www.graziaonline.bg/woy2016/