Сред останалите важни пътни отсечки, за които е осигурено финансиране, е пътят Враца - Криводол в размер на 5 млн. лв. и отсечката от Изчислителния център до Пещерата "Леденика", за ремонта на която са осигурени 13 млн. лв. по ОП "Региони в растеж". Пътят е включен в първите приоритетни обекти и вече има избран изпълнител, като основният ремонт трябва да започне през пролетта. Средствата, които вече са инвестирани или ще бъдат инвестирани в тези пътища са на обща стойност 32 млн. лв.

Петя Аврамова благодари за това на регионалния министър Лиляна Павлова, на министъра на финансите Владислав Горанов, на инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” и на премиера Борисов. "Благодарение на разбирането, което получих от финансовия министър, Козлодуй ще има детски парк, за което бяха отпуснати 500 000 лв. 1 млн. лв. са осигурени и за Община Оряхово. Отново с негово съдействие и по мое настояване Община Криводол успя да получи помощ, за да възстанови средствата, които дължеше на Фонд „Земеделие” за финансова корекция и да кандидатства с проекти по Програмата за развитие на селските райони с проекти за над 10 млн. лв”, каза още Аврамова.

Тя изрази удовлетворение и от отпуснатите допълнителни средства в размер на 1,3 млн. лв. за общините Борован, Хайредин, Бяла Слатина и Криводол.

"Въпреки положените усилия, проблемът с третокласната пътна мрежа в област Враца съществува и в момента. Възможностите не винаги кореспондират с нуждите, което налага приоритизиране при вземането на решение. Времето не стигна за решаване на всички проблеми, има още много работа за вършене. В едно обаче мога да уверя жителите на нашата област: че ние от ГЕРБ ще продължим да работим за решаване на проблемите във Врачанска област отговорно, както го правихме през изминалите две години”, заяви още народният представител.

Въпреки че Стратегията за развитие на Северозапада все още не е готова, в област Враца са инвестирани или предстои да бъдат инвестирани през 2017 г. 40 млн. лв.

Финансовото състояние на МБАЛ "Христо Ботев" - Враца е друг от проблемите, за решаването на които са положени огромни усилия. "През последните три години врачанската болница беше доведена почти до фалит. Работихме много, за да успеем да извоюваме средства за стабилизиране на лечебното заведение. При 12 млн. лв. задължения, това е една ежедневна борба и тя продължава и в момента. Трябва да отдадем заслужено признание на изпълнителния директор Орлин Цветков за усилията, които положи през тези няколко месеца за стабилизиране на лечебното заведение. Благодаря на персонала за разбирането и търпението. Вярвам, че общите усилия ще доведат до добър резултат и ще спасим най-голямата болница в областта”, категорична бе Аврамова.

Като член на Парламентарните комисии по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и по енергетика в Народното събрание Аврамова е съвносител на 26 законопроекта. Сред тях са законопроектите за изменение и допълнение на Конституцията на Република България, за изменение и допълнение на Изборния кодекс, за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, за предучилищното и училищното образование.

Петя Аврамова коментира също състоялите се президентски и предстоящите парламентарни избори. "По волята на народа от последните президентски избори днес сме изправени пред нови парламентарни избори. Ние от ГЕРБ умеем да се вслушваме в гласа на гражданите. Направеното от нас досега е видимо и ясно, но народът ни казва, че вече очаква от нас друго. ГЕРБ ще предложи ясна управленска програма с точно разписани политики, които да следваме и изпълняваме, за да надградим и да постигнем последователно нашата следваща цел - развита икономика, просперираща, стабилна, България и образовано гражданско общество.

ГЕРБ има с какво да се гордее и ще продължи да го показва, като поеме по нов курс с още по-силни и позитивни политики. Всяко ново начало е ново предизвикателство. Вярвам, че 2017 г. ще ни донесе нови възможности за реализиране на добри дела. Надявам се да имаме възможност да продължим работата си за развитието на Врачанска област”, каза в заключение Петя Аврамова.