Директорът на полицията не скри безпокойството си от факта, че броят на регистрираните престъпления във Врачанско за месец юли е скочил с 6%, спрямо същия период за миналата година. Отбеляза обаче, че има чувствителен спад в регистрираните престъпления против собствеността. Регистрираните случаи за престъпления от този вид са 52, срещу 86 за същия период на миналата година. Регистрирани са 38 случая на кражби, срещу 64 за същия период на 2017 г. От общо 243 разкритите са 155 различни по вид престъпления, бързите производства са с 23 по-малко от тези през месец юни.

Комисар Янколов отбеляза, че само през последната седмица във врачанско са запалени четири леки автомобила и в момента се използва голям ресурс по разкриване на причините и извършителите и допълни, че на този етап няма данни за свързването им един с друг.

На въпрос на MediaNews „Има ли резултат от назначената от него вътрешна проверка по случая с избягал от РУ-Враца непълнолетен?”, директорът на полицията даде кратък отговор: „ По искане на комисията срокът е удължен с 15 дни.” Беше безпредметно на този етап да питаме, колко са и ще има ли наказани служители по случая с "беглеца Роки" за които писаха всички регионални и национални медии.