„Компас“ е българска компания с над 20 годишна история. Основана през 1996 година, компанията стартира с производство на пастети и стерилизирани меса в малко собствено предприятие разположено в с. Комарево. „Компас“ произвежда продуктите си в пет направления - месни и безмесни пастети, стерилизирани меса, готови ястия, а от 2015 г. след детайлно проучване на пазара стартира и производство на стерилизирани рибни продукти.

В „Компас“ работят над 360 висококвалифицирани служители с дългогодишен опит.

ОПТИКОМ ООД е българско частно дружество, създадено преди 26 години с основен предмет на дейност търговия на едро и дребно със земеделска техника, резервни части, сервизни услуги и ремонти. То е сред лидерите в бранша с над 40 млн. лева годишни приходи и заема значителен дял на българския пазар.

Инвестицията е в размер на над 2 млн.лв. и осигурява работни места на 9 служители, които се грижат за машините на над 600 земеделски стопанства в Северозападна България.

Група „Емко” е основана през 1992 г. В периода 2000 - 2001 г. придобива обособена част от бившия военен завод „Пима”.

В момента във фирмата работят 360 човека.

Преките инвестиции доближават 30 млн.лв, изразени в ново високо технологично оборудване, закупуване на машини без аналог в региона, създават се лаборатории за най-модерни съвременни анализи, проектанско-конструкционен отдел с пълна софтуерна обезпеченост, обособяват се иновативни високо-технологични, механични и химически индустриални производства по всички европейски и световни стандарти, екологично съобразени с критериите за опазване на околната среда.

В системата на Група „Емко” в страната работят над 2000 човека квалифициран персонал, отлична организация, технологична дисциплина и управление на процесите в конкурентна среда.