В своите рисунки младите художници пресъздадоха със средствата на изобразителното изкуство познанията си за действията при бедствия, аварии и катастрофи, както и за способите за защита и самозащита. Основна цел на конкурса е да се предизвика интерес у децата към професията на пожарникаря и спасителя, да се възпита съпричастност към проблемите на бедстващите хора, желание за участие в доброволческата дейност и загриженост за опазването на околната среда.

С първа награда във възрастовата група от 7 до 10 г. бе отличена рисунката на третокласничката в СУ "Иван Вазов' Катерина Гетова. Нейни подгласници са 6-годишната Петя Маешка от Детска градина "Слънчице" и 9-годишният Владимир Йолов от ОУ "Христо Ботев".

При 11-13-годишните призьори станаха възпитаничките на ОУ "Христо Ботев" Преслава Цекова, Никол Петкова и Емили Савова, а във възрастовата категория от 14 до 18 г. бяха отличени Анна Митова от ОУ "Христо Ботев", Илиян Тодоров и Владимира Дамянова от СУ "Иван Вазов". Връчени бяха и седем поощрителни награди на деца от градските детски градини.

Всички участници в конкурса получиха сертификати за участие, а призьорите - грамоти и предметни награди, които им бяха връчени от кмета на Мездра Генади Събков.

Рисунките, класирани на първо място в трите възрастови групи, продължават в областния етап на конкурса, който ще се проведе в края на месец май във Враца. Националният кръг на "С очите си видях бедата" е през октомври в София.