Отборът на АСК „Дунев Рейсинг“ с пилот Дочо Цвятков и навигатор Линда Багерова претърпя инцидент и отпадна от състезанието. След първия етап автомобилът на екипажа се самозапали, но няма пострадали.

Заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков връчи купите на победителите. В генералното класиране първо място зае отборът на СК „Мегапорт” (Велико Търново) с пилот Мирослав Ангелов и навигатор Недялко Сивов. На второ място е екипаж Динко Иванов и Живко Желев от АСК „Стара Загора”, а на трето - Кирил Тодоров и Георги Аврамов от АСК „Астра Рейсинг“ (София). Както всяка година, Община Видин бе осигурила наградния фонд за победителите, който е 5000 лева. Победителят в ралиспринт "Вида 2019" получи 2500 лв., а класиралите се на второ и трето място – по 1500 лв. и 1000 лв.

В отборното класиране победител стана АСК „Жико Моторспорт”, втора позиция зае АМСК „Боила Моторспорт“, а на трето място се класира АСК „Старт М – Криводол”.

След церемонията по официалното награждаване, в Епиграфския център бе дадена пресконференция, в която участваха заелите първите три места,Венци Пасков и Иван Иванов, председател на АСК „Жико Моторспорт”. Пилотите и навигаторите споделиха своите впечатления от трасетата и изразиха благодарността си към видинската публика, към организаторите на събитието и заявиха своето желание ралиспринта да премине на по-високо ниво в националния шампионат. Заместник-кметът Пасков поздрави победителите, изказа своето удовлетворение от майсторството и професионализма на екипажите и изрази увереност, че пилоти и навигатори ще се включат и следващата година в ралиспринт „Вида”.

Припомняме, че организатори на автомобилното състезание са Община Видин и АСК „Жико Моторспорт”, със съдействието на Българската федерация по автомобилен спорт.