За особени спортни постижения и принос в развитието на спорта, отличени бяха надеждата на Община Враца в борбата Йоан Димитров и неговия треньор Димитър Найденов. Йоан Димитров е носител на сребърен медал от Държавното първенство мъже, трето място от Държавен шампионат в същата кагегория, пето място на Европейското първенство младежи в Унгария, класиран на 24 –то място на Световното първенство за младежи в Полша.

Статуетка, плакет и грамота получи и спортистът на община Бяла Слатина, 13-годишният Денис Рушидов от Спортен клуб „Чавдар – 2015“ – Бяла Слатина и неговият треньор Маргарита Тумпалова.

За високи спортни постижения е отличен националният състезател и рекордьор в дисциплината 3000 м Митко Ценов и неговият треньор Йоло Николов. Спортистът на Община Мездра Митко Ценов е държавен и балкански шампион, за осма поредна е носител на награда „Спортист №1 на община Мездра“.

Наградата на областния управител получи и Десислава Йорданова от атлетически клуб „Павел Павлов“. Лекоатлетката от община Криводол е носителка на бронзов медал от Националния шампионат в Добрич, класирана на второ място на Европейски детски игри на открито за момичета в град Бърно, Чехия, второ място в скок дължина от Националния шампионат в зала за девойки младша възраст в София, нарежда се след сребърната медалистка от Световното първенство в Найроби Александра Начева. Отличие получи и нейният треньор Румен Павлов.

За особен принос в развитието на спорта в област Враца, награда беше връчена на състезателя на Община Оряхово Мирослав Емилов. Той е златен медалист от Балканиадата за момчета, Републикански шампион в индивидуалното и отборно класиране, многократен шампион на международни и национални първенства. Заслужена наградата получи и неговия треньор мс Огнян Григоров.

За своите високи спортни постижения беше наградена Полина Бенчева. Спортистката на Община Роман е вицешампион на България на Ученически игри, спечелила третото място от игрите „Млад олимпиец“ за Северна България. Награда получи и нейният треньор Росен Цолов.

Областният управител Малина Николова връчи награди на отличения спортист на Община Козлодуй Стоян Петков, възпитаник на кикбокс клуб „Златните момчета“ и „Спортист №1 на община Козлодуй за 2017 г.“. Стоян Петков е шампион на България, национален състезател и бронзов медалист от турнира „Световна купа“ в Унгария, вицебалкански шампион от игрите в Черна гора. Наградите бяха връчени на неговия треньор Георги Вачев.

С купа, плакет и грамота бяха отличени най-изявените спортисти на Община Борован за високи постижения в дисциплина футбол - Футболен клуб „Торпедо – 2004“ с треньор Николай Беличовски.

На официалната церемония, областният управител Малина Николова връчи награда на младия състезател на Община Мизия – Румен Руменов, шампион на България и носител на първото място на трибой в зала, постигнал нов национален рекорд. Негов треньор е Красимир Тенджерски.

Статуетка, плакет и грамота получи и най-добрият спортист на Община Хайредин - 14-годишният Станимир Маринов, футболист в група „Деца“ със завидни технични умения и позиции, нападател с отлично владеене на топката и поглед върху играта. Отличен беше и неговият треньор Людмил Цветанов.

Областният управител Малина Николова поздрави наградените спортисти и техните треньори по повод Деня на Българския спорт. „Високо ценя Вашите постижения и изказвам своя респект към всички Вас, които работите в областта на спорта и подготвяте младите таланти, като заедно вървите с тях към завидни успехи. Изключително ценно е, че в Деня на българския спорт отличихме най-добрите спортисти на област Враца и аз Ви желая още много успехи, такива, каквито имате в мечтите си. Уверена съм, че Вие ще ги осъществите. Бъдете сигурни, че държавата ще продължава да подкрепя българския спорт, да осигурява финансови средства и да създава възможности за развитието на спорта“, каза областният управител.
По време на церемонията, тя официално представи Мария Георгиева, младши експерт в Министерство на младежта и спорта за областите Видин, Враца и Монтана. Мария Георгиева пожела много успехи и всеотдайност на всички спортисти и треньори.