В началото на тази година беше подписан договорът между местната администрация и "МД Електроник" за закупуването на общински терен, където дружеството ще изгради завод. Инвестицията е близо 22 милиона лева, а първоначалният брой на разкритите работни места - 300, като стартовата заплата за нискоквалифицираните служители ще е 1 000 лв.

Инвестиционно намерение към Враца заяви и най-големият производител на каучукови съединения и пластмасови тръби в автомобилната индустрия - "Теклас България". Фирмата получи най-високия клас за инвеститор - "А", като се очаква да вложи 30 млн. лв. в изграждането на завод в града, както и да разкрие първоначално до 500 работни места.

Събитието "Инвеститор на годината" се организира от Българската агенция за инвестиции и има за цел да отличи най-значимите проекти, реализирани в страната през предходната година. Водещи критерии при определяне на победителите са обемът на инвестициите и броят на разкритите работни места.

На тържествената церемония присъстваха още заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова, министърът на икономиката Емил Караниколов, председателят на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, Антоанета Барес - изпълнителен директор на "Национална компания индустриални зони", народни представители, членове на дипломатическия корпус, представители на бизнеса, работодателските организации, смесените търговско-индустриални камари и кметове на общини от страната.