Благодарение на работата и грижите, които полагат трима доброволци, и даренията на десетки други, през изминалата година за първи път от 7 години, броят на осиновените кучета е по-голям от броя на новоприетите. Като броят на новоприетите е намалял в сравнение с предишните 3 години.

За 7 години хората от организацията са успели да спасят над 400 кучета, от които 194 са осиновени и живеят в Англия. Броят на кучетата, осиновени през 2020 г. в Англия, е 62.

Проблемът с бездомните кучета съществува в цялата страна. За разрешаването му са важни преди всичко високото гражданско самосъзнание и отговорност спрямо домашните любимци, както и спазването на законовите положения и правила. „Без контрол и кастрации работата ни се превръща в борба с последствията, а не с причината, въртене в омагьосан кръг. Селските дворове са пълни с бедстващи в кал и мизерия кучета с впити във вратовете вериги и сезали, чиито бебета отиват на улицата”, споделят хората, който се грижат за всички кучета в приюта.

100 бр. безплатни кастрации на безстопанствени кучета, като предвижда и занапред да извършва кастрации, обработване на хирургични рани, както и ваксинация на малки изоставени кучета, които са от приюта.

През 2020 г. служители от общинска администрация започнаха и преброяване на домашните кучета, което е част от дейностите, насочени към овладяване на популацията на бездомните кучета. До момента еколозите от общината са обиколили 1 081 бр. жилища и са регистрирали 1 490 бр. домашни кучета на територията на цялата община.

През месец февруари младежите от Общински детски и младежки парламент – Козлодуй организираха два базара за мартеници. Събраната сума от 1 200 лв. бе в подкрепа на „Animal help” – Kozloduy.

Община Козлодуй се обръща с молба към всички граждани на община Козлодуй – всеки, който иска да помогне на приюта, може да го направи, както с финансово подпомагане и осигуряване на храна, така и като лично посети кучетата и им отдели време за разходка и игра.

Фейсбук страница на организацията: https://www.facebook.com/AHKozloduy