Лични предпазни средства за многократна употреба получиха предимно възрастни хора, които нямат възможност да си ги купят сами. Това стана при получаване на пенсиите със съдействието на социалния работник Марияна Луканова.

„Достоен за уважение! Благодарим ти, господин Кмете!“, написа по този повод в социалната мрежа признателен зверинчанин.

В Руска Бела по инициатива на кметския наместник Владимир Пенчев над 200 местни жители, най-вече от третата възраст, също се сдобиха с предпазни маски. Тe са ушити с безвъзмездния труд на Катюша Гергова, Виолета Станоева и Маргарита Вълчева, а необходимите материали - памучен плат и ластик, дариха Дафина Маркова, Ангелина Митова, Донко Григоров, Ивалина Цекова, Валя Тодорова, Дафина Саравска и Лиляна Маврова. В акцията се включи и секретар-библиотекарят на тамошното читалище Силвия Митова.

Останалите маски, ушити от рускобелчани, бяха дарени на Общинското предприятие „Чистота“ и на Центъра за услуги и информация на гражданите при Община Мездра.

„Благодарим на всички, отделили от своето време и вложили усилия в ушиването на маските, както и на тези, които се отзоваха и дариха материали, сподели Владимир Пенчев. Искам да ви уверя, че целият труд си заслужаваше - заради благодарността и надеждата в очите на хората!“