В хода на проведено разследване криминалисти от РУ-Кула локализирали необитаем имот в гориста местност, в района на село Толовица и организирали наблюдение. Вчера, рано сутринта, униформените засекли трима мъже да влизат в къщата. В момент на сваляне на канабисови стръкове, окачени за сушене на сезалени въжета, те задържали 56-годишен жител на Белоградчик, 55-годишен видинчанин и 51-годишен от село Тополница, област Благоевград.

При извършените процесуално- следствени действия разследващите установили и иззели 312 сухи растения (с общо тегло 42 кг). Листната маса реагирала на канабис при полевия наркотест. Иззети били още раница, ръкавици, чували, лозарски ножици, намотка тел и свински опашки. Сухи канабисови съцветия, с общо тегло около 29 грама, съхранявани в стъклен буркан и картонена кутийка, са открити и при претърсване в имот, обитаван от 56-годишния мъж.

Тримата мъже са задържани с полицейска марка за срок до 24 часа и приведени в ареста. Случаят е докладван във видинската прокуратура. Работата на разследващите по образуваното в РУ-Кула досъдебно производство продължава.