В обученията са се включили 13 547 първокласници, с които се работи за по-плавен преход от предучилищно към училищно образование в електронна среда. Допълнителни занятия за работа с образователни платформи има и за по-големи ученици, които са изпитали затруднения при ученето от вкъщи, деца от уязвими групи, и тези с родители без компютърна грамотност.

За постигане на по-голяма ефективност заниманията се провеждат в малки групи от средно по пет души. До момента са издадени 25 216 сертификата на деца, успешно преминали курсовете.

По проекта се организират и краткосрочни обучения за родители, учители и образователни медиатори. До момента 6635 педагози са взели участие, от които 5569 са придобили сертификати. Те са повишили компютърните си умения в учебния процес – използват образователни ресурси за преподаване, обработват данни, подготвят презентации и т.н.

В занятията са участвали и 9874 родители и образователни медиатори, които са имали затруднения при подпомагането на децата при онлайн ученето.

Отделно по проекта се осигурява и техническо оборудване за образователната система. До момента са доставени 85 689 технически устройства (лаптопи и таблети), от които за 64 997 за ученици и 20 692 за учители. Предоставени са 1403 универсални шкафа за зареждане на устройствата.