В Кален за ремонт на улици и подпорна стена са необходими над 3 600 лв. В Долна Кремена от спешен ремонт се нуждаят четири улици на обща стойност 4 300 лв. Над 80 хил. лв. ще струват дейностите по полагане на асфалтобетон и трошенокаменна настилка на три улици в Горна Кремена.

Ремонтът на улиците „Рила“, „Стара планина“, „Любен Каравелов“, „Георги Димитров и „Витоша“ в Игнатица ще струва около 6 500 лв. Дейностите по възстановяване настилката на ул. "Александър Стамболийски“ и "Маршал Толбухин“ в Руска Бела възлизат на 1 000 лв. В Типченица най-засегна е улица „Йордан Юнчев“, чийто ремонт възлиза на около 21 хил. лв. Реконструкцията на ул. "Родопи“ в Лик ще струва към 4 650 лв., а на моста на ул. „Цвятко Радойнов“ - приблизително 800 лв.

Предвижда се и корекция на дерето на Мала река в Ребърково. Ремонтните дейности на свлачищата в Люти дол на ул. "Любен Каравелов“ и „Бузлуджа“ ще струват около 3 600 лв. За ремонта на отсечката Мездра - Царевец при километър 20+300 са необходими около 1500 лв.