Единствената атракция бе богатата концертна програма на Представителния танцов ансамбъл "Мездра“ с художествен ръководител и хореограф Мирослав Аспарухов и на духовата музика от ботевградското село Литаково. Дошлите от двете общини ловци трябваше да заредат адреналина си единствено с богатите трапези и вкусната курбан чорба, както и с огнените ритми на северняшките хора.

Съборът бе открит от председателя на сдружението д-р Григор Томов, който припомни историята на Мездренската ловна дружинка, създадена през далечната 1937 г. Той направи своеобразен отчет на дейността на ловните дружини от двете общини, които наброяват внушителната цифра 1100 ловци и изрази съжалението си, че в годината на 80-годишния юбилей, по субективни причини, няма да има състезание по ловна стрелба.

Д-р Томов обясни, че освен богатата на ловни трофеи изминала година, ловните дружинки са оказвали и безвъзмездра помощ на населението, която се изразява в опазването на домашните животни. За да стане ясно на всички, колко е важна ролята на ловните дружинки, той посочи, че в тази посока са отстреляни 285 чакала и 122 лисици. Председателят поздрави ловците и гостите и им пожела здраве и наслука. Изказа специална благодарност на всички спомоществователи, допринесли за организирането и провеждането на събора - Боян Григоров, Пламен Цолов, Данчо Георгиев, Иван Иванов, Сергей Кирков, Мирослав Захариев, Цанко Петков, Николай Атанасов и др.

След официалното откриване, водосвет отслужи отец Георги Няголов, който благослови ловците и им пожела здраве и слука.

Съборът продължи с програмата на Ансамбъл „Мездра“ и на Литаковската духова музика.